Profile index
12-04-2021 02:14:12

GUDENÅDALENS AVIS
Lidt om os selv
Her finder du os
Total Grafik - Gudenådalens Mediehus
Udgivelsesområde
Annonceinfo
Ledig
Ledig

1 # venstre - Søgården
2 # venstre - PointS
4 # venstre - WH
5 #  venstre - Bamberg
6 # venstre - Bjerring
7 # venstre - køb banner


Hvad nu med vandtårnet?
DDS-spejderne har sat hytte og grund til salg i Bjerringbro - men her står Bjerringbros første vartegn: Vandtårnet.

For et år siden kastede Det Danske Spejderkorps (DDS) i Bjerringbro håndklædet ind i ringen: Det var ikke længere muligt at drive en blå spejdertrop i Bjerringbro på grund af både mangel på frivillige ledere og interesserede børn. Nu tager spejderkorpset så den fulde konsekvens af nedlæggelsen ved at sætte sin hytte og grund på Skovkrattet nr. 11 til salg. Det er sket gennem RealMæglerne i Viborg.

Der er tale om en attraktiv grund på 1.315 kvadratmeter delt op i to matrikler. Ifølge gældende lokalplan for området kan grunden bebygges til boligformål. På grunden findes en spejderhytte og Bjerringbros gamle vandtårn. Beboere i området oplyser over for avisen, at der er tale om en historisk bygning, nemlig Bjerringbros første vandtårn. I mange år byens vartegn. Leder af Historisk Arkiv i Bjerringbro, Tina Beck, har disse oplysninger om vandtårnet:

»Avisens deadline tillader mig desværre ikke at gå dybere ned i sagen, men så vidt jeg har kunnet få oplyst på Energimuseet, er tårnet ikke fredet. Men i det øjeblik, der kommer en ansøgning fra en ny ejer om at måtte rive tårnet ned, kommer museumsdirektøren i Viborg Kommune, Henning Ringgaard ind i sagen«.

Attraktiv
Tina Beck fortæller videre, at modstandsfolkene brugte vandtårnet under besættelsen til at gemme faldskærme i – nemlig de faldskærme, som SOE-agenter og britiske våbencontainere blev kastet ned med her i området.

Avisen har også set Tingbogsattesten på grunden, og her findes ingen fredninger eller servitutter, der beskytter vandtårnet mod nedrivning. Grunden kan erhverves for 595.000 kr. kontant, og den vil med stor sandsynlighed hurtigt blive solgt, lyder vurderingen fra folk, der bor i området.

Divisionens penge
Hos spejderne siger lederen af dem midtjyske division, Malene Eigenbroth, Knudby, at provenuet fra salget vil blive i den midtjyske DSS-division, som omfatter Skive og Viborg kommuner:

»Vi agter at bruge pengene til glæde for områdets spejdere, og det vil først og fremmest sige på udstyr, rejser, ture og udflugter. Noget som også vil komme de DDS-spejdere, der findes i Rødkærsbro til gode. For det var troppen i Rødkærsbro, der overtog de medlemmer, der var i Bjerringbro, da vi lukkede ned der i fjor«, siger Malene Eigenbroth.

bn@bjerringbro-avis.dk

<b>Hvad nu med vandtårnet?</b>

DDS-spejdernes hytte og grund på Skovkrattet med Bjerringbros gamle vandtårn er sat til salg.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]


AKTIVITETSKALENDER

2 # højre - Bjb. Handel saldo
3 # højre - Top Bogføring
4 # højre - tæppelageret
5 # højre - 3F standardbanner
7 # højre - Point S Brenderup
Bjerringbro Bibliotek

Gudenådalens Avis • Banegårdspladsen 3 • 8850 Bjerringbro • Tlf. 86681755 • Fax 86680387 • E-mail: redaktion@gudenaadalens-avis.dk