Profile index
22-09-2020 03:41:29

GUDENÅDALENS AVIS
Lidt om os selv
Her finder du os
Total Grafik - Gudenådalens Mediehus
Udgivelsesområde
Annonceinfo
Ledig
Ledig

1 # venstre - Søgården
2 # venstre - PointS
4 # venstre - WH
5 #  venstre - Bamberg
6 # venstre - Bjerring
7 # venstre - køb banner


Stoppede jagende ulv
Jørn Sørensen i Aidt fik sig en uforglemmelig oplevelse.
Aidt: »Ja, jeg blev jo helt paf,» lyder det fra pensionist Jørn Sørensen, som i sidste uge fik sig en oplevelse udover det sædvanlige.
Han bor på Astrupvej, lige i udkanten af Aidt, og på den anden side af vejen er der et lille stykke mark. Det grænser op til en allé, der fører hen til Højlundgård.
Da Jørn Sørensen mandag formiddag stod ved sit stuevindue, fik han øje på noget, der ved første øjekast lignede en hund. Den løb langs alléen mod gården, og han blev hurtigt klar over, at det ikke var en hund.
»Det var en ulv. Helt sikkert. Min nabo så den også fra sit stuevindue,« fortæller Jørn Sørensen, som egentlig ikke blev voldsomt overrasket: Gårdejeren mente nemlig at have observeret to ulve ved ejendommen en uges tid tidligere.
En halv time senere gik Jørn Sørensen sin daglige tur ud ad Astrupvej. På den anden side af Kongensbrovej så han et par rådyr nede langs krattet i udkanten af marken.

Skræmte ulven væk
»Jeg kunne med det samme se på dem, at der var noget galt. Da jeg fortsatte ned ad vejen, kom de pludselig springende hen over marken - og bagefter dem kom ulven løbende.,« fortæller Jørn Sørensen, som reagerede helt instinktivt:
»Jeg begyndte at løbe og at råbe efter den, alt det, jeg kunne. Og det kunne den ikke lide!«
Ulven stoppede op, vendte om og løb tilbage mod krattet. Rådyrene slap med skrækken.
»De rørte ikke asfalten, da de sprang over vejen,« siger Jørn Sørensen, som vurderer, at han befandt sig knap 100 meter fra dyrene.
Samtidig kom en bil kørende og stoppede op. Bilisten, der også er fra byen, havde også set optrinnet og udbrød straks: »Det var da en ulv«.
Der er tidligere observeret ulve på egnen: I efteråret blev der fundet en død sikahjort mellem Sall og Hammel, og undersøgelse viste, at en ulv havde sat tænderne i den. Jørn Sørensen er da heller ikke i tvivl om, at det dyr, han så hele to gange i mandags, virkelig var en ulv:
»Det er jeg helt sikker på. Jeg kunne se det på den måde, den løb og på den lyse pels.«
Oplevelsen gjorde stort indtryk på Jørn Sørensen, som ikke var bange, selvom ulven kom ret tæt på:
»De er jo bange for mennesker. Og jeg fik den jo til at stoppe,« siger han med nogen stolthed i stemmen.

<b>Stoppede jagende ulv</b>

Jørn Sørensen ved marken på Astrupvej lidt uden for Aidt, hvor ulven jagtede de to rådyr. Hans råb og bevægelser fik ulven til at stoppe og vende om.

Ulven var meget tæt på Aidt i mandags. Fra sit hjem på Astrupvej så Jørn Sørensen den løbe på marken langs alléen øverst på billedet.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]


AKTIVITETSKALENDER

2 # højre - Bjb. Handel saldo
3 # højre - Top Bogføring
4 # højre - tæppelageret
5 # højre - 3F standardbanner
7 # højre - Point S Brenderup
Bjerringbro Bibliotek

Gudenådalens Avis • Banegårdspladsen 3 • 8850 Bjerringbro • Tlf. 86681755 • Fax 86680387 • E-mail: redaktion@gudenaadalens-avis.dk