Profile index
22-09-2020 04:16:21

GUDENÅDALENS AVIS
Lidt om os selv
Her finder du os
Total Grafik - Gudenådalens Mediehus
Udgivelsesområde
Annonceinfo
Ledig
Ledig

1 # venstre - Søgården
2 # venstre - PointS
4 # venstre - WH
5 #  venstre - Bamberg
6 # venstre - Bjerring
7 # venstre - køb banner


Færre på gymnasiet næste skoleår
Små ungdomsårgange betyder fald i søgningen til Bjerringbro Gymnasium.

Bjerringbro: For første gang i flere år oplever Bjerringbro Gymnasium, at antallet af elever, der har søgt optagelse til det kommende skoleår, er faldet: Fra 116 i indeværende skoleår til 106 i det kommende.
Det svarer til et fald på 11 procent, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse - og det gør vicerektor Claus Smedegaard Kjeldsen godt gammeldags gal i skralden. Han siger til avisen:
»Vi har straks protesteret til regionen over, at man ikke en gang er i stand til at læse en simpel tabel, som man selv har udarbejdet. Det reelle fald er her opgjort til 8,6 procent«.
Når Claus Kjeldsen skal forsøge at forklare tilbagegangen peger han på de faldende ungdomsårgange, som præger hele landet i disse år:
»Vi er ramt af de små årgange, og det kan illustreres med, at vi skal rekruttere elever fra én eneste 9. klasse på Egeskovskolen«, siger Claus Kjeldsen. Han tilføjer, at 106 elever i næste skoleår er til at leve med, men det vil få økonomiske konsekvenser for skolen:
»Men regulære afskedigelser vil dog ikke komme på tale. Vi kan klare udfordringen inden for de givne rammer og ved naturlig afgang«.
Hvis imageproblemer også er medvirkende årsag til faldet, vil Bjerringbro Gymnasium snart få syn for sagn. Inden sommerferien gennemføres en stor elevtrivselsundersøgelse.
Claus Kjeldsen siger:
»Vi har en ret klar fornemmelse af, at der ikke er noget i vejen med skolens omdømme blandt folkeskoleeleverne og deres forældre her i området. Snarere tværtimod. Men forholdet har aldrig været målt. Det gør vi så nu og glæder os til at analysere resultaterne«.

bn@gudenaadalens-avis.dk

<b>Færre på gymnasiet næste skoleår</b>

Der er færre, der har søgt om optagelsen på Bjerringbro Gymnasium til det kommende skoleår. Arkivfoto.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]


AKTIVITETSKALENDER

2 # højre - Bjb. Handel saldo
3 # højre - Top Bogføring
4 # højre - tæppelageret
5 # højre - 3F standardbanner
7 # højre - Point S Brenderup
Bjerringbro Bibliotek

Gudenådalens Avis • Banegårdspladsen 3 • 8850 Bjerringbro • Tlf. 86681755 • Fax 86680387 • E-mail: redaktion@gudenaadalens-avis.dk