Profile index
22-09-2020 03:12:02

GUDENÅDALENS AVIS
Lidt om os selv
Her finder du os
Total Grafik - Gudenådalens Mediehus
Udgivelsesområde
Annonceinfo
Ledig
Ledig

1 # venstre - Søgården
2 # venstre - PointS
4 # venstre - WH
5 #  venstre - Bamberg
6 # venstre - Bjerring
7 # venstre - køb banner


Fairport Convention - folkmyter og -helte
Nostalgisk møde på lægterne med legendariske Fairport Convention i Musikviften i fredags

Bjerringbro: Omkring 150 publikummer fandt vej fredag aften i sidste uge for at høre anno 2015-udgaven af det største britiske folkrock-band igennem tiderne, Fairport Convention.
I 1970’erne kunne orkesteret fylde landets idrætshaller med begejstrede fans. Denne skribent hørte første gang Fairport Convention i en stopfyldt Middelfarthal i 1974.
Men siden disse heydays er der sket meget. Kun én musiker fra dengang var med i den besætning, der danner Fairport nu om stunder, nemlig bassisten Dave Pegg. Men guitarist og sanger Simon Nicol kan også datere sin medvirken helt tilbage til Fairports start i 1967. Han var dog ude af bandet i store dele af 1970'erne. Men sådan er det med Fairport Convention: Musikerne er kommet og gået. Og nogle er kommet tilbage igen.
Men de fleste hører stadig til i kredsen omkring orkesteret og én gang om året mødes mange af dem til Fairport Conventions egen folkemusik-festival, som de kalder Cropredy efter den landsby nord for Banbury i Oxfordshire, hvor festivalen holdes.
Fredagens koncert i Bjerringbro var en slags elektrificeret unplugged-koncert. I hvert fald havde trommeslager Gerry Conway ladet sine trommer blive hjemme i England. Så vi måtte nøjes med at høre ham tromme med fingerne på en trækasse, som man kalder en cajun.

Ren vellyd
Tyngdepunktet i repertoiret lå på Fairports splinternye CD-udgivelse: Myths & Heroes, men med meget velkomne pluk fra det righoldige bagkatalogs ældste melodier fra de to legendariske albums Liege & Leaf og Full House: Walk Awhile, Crazy Man Michael, Farewell Farewell, Matty Groves og signatursangen: Meet On The Ledge, som alle Fairports koncerter sluttes af med.
Myths & Heroes rummer masser af gedigen Fairport-musik. De aldersstegne herrer kender deres værd og holder sig stilmæssigt inden for velafstukne rammer.
Og det er ren vellyd, der kommer ud af træ og strenge, når Fairport-musikere spiller: Violinisten Ric Sanders er i særklasse. Ren virtuos. Det samme må siges om bassist Dave Pegg. Han er og var så god, at superkritiske og superdygtige fløjtenist og bandleader Ian Anderson havde ham med i Jethro Tull i 16 år.
Mandolinspiller, fløjtenist og violinist Chris Leslie er også en nøglefigur i Fairport Convention. Det er således ham, der har skrevet mange af de numre, som bandet har udgivet i de senere år.
Endelig er der så manden med den bløde, dybe barytonstemme, Simon Nicol, der udstråler autoritet som bandets uformelle leder.

Hyr dem!
Koncerten blev således et hyggeligt genhør med fem sympatiske og humoristiske musikanter fra hjertet af England - men, for der er et men:
Det hele blev en kende for dagligstueagtigt og tilbagelænet, når nu man i øvrigt kender Fairport Convention som et folk-rock band. Den elektriske energi, som bandet sædvanligvis spiller med, var væk i fredags.
I lokalet var der folk fra vores egen Tange Sø Folkfestival i Ans. En skam at de ikke fik bandets fulde potentiale at høre. Men et godt råd alligevel: Hyr dem til at spille ved søbredden, inden det er for sent.

bn@gudenaadalens-avis.dk

<b>Fairport Convention - folkmyter og -helte </b>

De fem Fairportmyter og -helte. Fra venstre: Ric Sanders, Simon Nicol, Gerry Conway, Dave Pegg og Chris Leslie på scenen i ”Viften”. Foto: Bjarne Nilsson.

Det senest tilkomne Fairport-medlem Ric Sanders (t.v.) og en af stifterne Simon Nicol.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]


AKTIVITETSKALENDER

2 # højre - Bjb. Handel saldo
3 # højre - Top Bogføring
4 # højre - tæppelageret
5 # højre - 3F standardbanner
7 # højre - Point S Brenderup
Bjerringbro Bibliotek

Gudenådalens Avis • Banegårdspladsen 3 • 8850 Bjerringbro • Tlf. 86681755 • Fax 86680387 • E-mail: redaktion@gudenaadalens-avis.dk