Profile index
22-09-2020 04:01:51

GUDENÅDALENS AVIS
Lidt om os selv
Her finder du os
Total Grafik - Gudenådalens Mediehus
Udgivelsesområde
Annonceinfo
Ledig
Ledig

1 # venstre - Søgården
2 # venstre - PointS
4 # venstre - WH
5 #  venstre - Bamberg
6 # venstre - Bjerring
7 # venstre - køb banner


Fra jord via industri til bord
Søren Pape så med egne øjne, hvor stor en betydning, landbrugsklyngen har for lokaløkonomien i Bjerringbro-området.

Rødkærsbro: Hvis ikke, han vidste det i forvejen, så er er den konservativ partiformand, tidligere borgmester Søren Pape Poulsen, nu klar over, hvilken indbyrdes sammenhæng, der eksisterer mellem landmændene, fødevareindustrien og følgeindustrien.
Det sørgede det lagte program for på den tour de force, som direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, mandag den 23. marts havde inviteret Søren Pape med på. Dagen begyndte med en rundvisning på Jema Agro i Sahl, der blandt andet producerer foderelevatorer og -transportører til landbruget. Siden besøgte man malkekvægsbedriften Risbak, som leverer mælk til Arlas mozzarella-ostefabrik i Rødkærsbro, hvor dagens sluttede med en grundig orientering om og en rundvisning i det store mejerianlæg. Søren Pape siger om det daglange arrangement:
»Jeg finder det utrolig vigtigt, at vi i Det Konservative Folkeparti kommer ud og med egne øjne ser, hvordan den økonomiske klynge, som landbruget er kernen i, fungerer i praksis. I den offentlige debat er man gang på gang vidne til, at nogle af mine politiske kolleger forholder sig meget lemfældigt til landbruget og dets betydning for landets økonomi. Det er som om de ikke kan eller vil forstå, hvor afgørende vigtigt , det er, at vi har et velfungerende primærlandbrug. For oven på det hviler utrolig mange arbejdspladser og eksportindtægter i industrisektoren«.

Gode vækstbetingelser
Det er også den pointe, der driver Landbrug & Fødevarer, oplyste direktøren, tidligere justitsminister med mere Karen Hækkerup. Hun forklarede, at nye analyser, som hendes interesseorganisation har ladet foretage, viser, at byggeriet og landbruget er de væsentligste drivkræfter for dansk industri:
»Så vil vi sikre Danmark som produktionsland, handler det i høj grad om at sikre gode vækstbetingelser for byggeriet og landbruget«, siger Karen Hækkerup.
Direktørens Public Affairschef, Henrik Keinicke, kunne fortælle, hvordan relationerne er i landbrugsklyngen. Han siger:
»Den undersøgelse, vi har fået gennemført, viser, at hver gang du putter 100 millioner ind i landbrug og fiskeri, skaber det 31 millioner kroner i omsætning i industrien«.
I Landbrug og Fødevarer har det forhold fået ledelsen til at justere sine lobbyaktiviteter:
»Vi tror på, at det er nemmere for os at vinde bred politiske forståelse for landbrugets situation, hvis politikerne bliver langt mere bevidste om de økonomiske sammenhænge, de findes mellem de enkelte landbrugsbedrifter og landets industrisektor: Hvis vi ikke skaber gode rammer for primærlandbruget, smider vi med andre ord et meget stort barn ud med badevandet«, pointerer Henrik Keinicke.

Fleksjobs
Under rundvisningen på Arla bed både Karen Hækkerup og Søren Pape mærke i den kolossale produktivitetstilvækst, der er foregået siden 2009 på virksomheden, de indsatser, Arla gør, for at spare på både el og vand og det arbejde, fabrikschef Jonna Mortensen har kastet sig ud i, for at få marginaliserede mennesker ind i fleksjobs.

bn@gudenaadalens-avis.dk

<b>Fra jord via industri til bord</b>

Jonna Mortensen fortalte livligt og engageret til Karen Hækkerup og Søren Pape om, hvordan man laver mozzarellaost så godt, at Arla i Rødkærsbro kan sælge alt den ost, man kan fremstille. Foto: Bjarne Nilsson.


Fabrikschef Jonna Mortensen havde opmærksomme tilhørere i Søren Pape og Karen Hækkerup.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]


AKTIVITETSKALENDER

2 # højre - Bjb. Handel saldo
3 # højre - Top Bogføring
4 # højre - tæppelageret
5 # højre - 3F standardbanner
7 # højre - Point S Brenderup
Bjerringbro Bibliotek

Gudenådalens Avis • Banegårdspladsen 3 • 8850 Bjerringbro • Tlf. 86681755 • Fax 86680387 • E-mail: redaktion@gudenaadalens-avis.dk